torsdag 30. april 2009

Hva er et ammesmykke?!


Ammesmykker


Veslemunnen full av mat og mamma full av kos,
den vesle boblar over med augo skinande av ramp og kjærleik
mamma pustar ut når vesleneven krøllar seg om smykkesteinane


Da jeg starta opp med bloggen min, var det mange som lurte på om jeg kunne lage ammesmykker. Jeg syntes dette var litt skummelt, for ammesmykker må være trygge. Så jeg grubla og tenkte lenge på desing og hvordan jeg skulle gjøre det, da jeg ei natt fikk ideen. Og siden det har det blitt lagd noen ammesmykker.


Og hva er så et ammesmykke?


Det er et smykke som er ment for å fenge babyens interesse mens den ammer, slik at mammaen slipper å bli klort, lugget i håret og krafsa på. Smykket har en form så babyen lett får tak, og det tåler å bli røska og revet i. Perlene er av glass, og tåler til en viss grad å bli spist på.

Jeg lager de på skinnsnor som jeg knyter med en spesiell knute. Dette for å slippe lås på smykket, da dette ville vært en svakhet.
Men husk at ammesmykker ikke er leketøy, og la aldri ungen din holde på med smykket uten tilsyn. Smykket er lagd for å tåle hard håndtering, men jeg kan ikke garantere at det holder uansett påkjenning. Og ammesmykker bør byttes etter en stund, da slitasje er naturlig om det blir brukt mye.

Ammesmykker kan selvsagt brukes om man ikke ammer også!
Bildene taes uten snor, da kunden selv får velge hvilken snor den ønsker å ha på smykket.
Denne teksten har en kunde skrevet om ammesmykket sitt:
Nå er minsten 4 mnd, og elsker kosestundene ved brystet. Men det er ikke alltid han har tid til å spise – det er så mye annet å se på – og følge med på.
Armene går .. griper fingeren til mamma .. slipper.. finner noe nytt å gripe fatt i .. det er smykket som mamma har på seg. Fine farger – deilig kjenne på, godt å gripe fatt i, fanger interessen.. spiser videre. Mamma er trygg på at smykket tåler å bli dratt i av minsten, og lar han holde på.

Dokkene skal også ha mat – storesøster ’ammer’ dukkene, og gir dukkene flaske. Storesøster må også så klart ha smykke likt mamma, bare bittelitt mindre, sånn at babyene hennes også har noe å leke med når de spiser. Storesøster er stolt over å ha likt smykke som mamma .. ”Vi er like” ..

Mormor får se det fine smykket, og jeg sier at det er et ammesmykke .. mormor virker ikke helt overbevist om at det ’bare’ er et ammesmykke – hun kunne også godt tenkt seg et slikt et, og hun er ferdig med ammingen for lenge siden. Jeg forklarer at det heter ammesmykke fordi det er så sterkt at det skal tåle å bli dratt litt i av en liten kropp som ikke aner sine egne krefter, men at hun godt kan bruke ammesmykke hun også – de er jo så fine i seg selv. Mormor er helt enig.
Katrine


1 kommentar:

Marina sa...

Heisann :)

Har aldri hørt om ammesmykker før, men må si de høres helt geniale ut ! - Og kjempe lekre var de også :)
Er desverre ferdig med amming selv, men definitivt noe å huske på når neste nurk skulle dukke opp i nærmeste omgangskrets :)

Mvh MLP :)